Vintilbud

2010 Château Merville, Saint-Estèphe 3/4 l DKK 210,00

Chateau Merville
Chateau Coutelin Merville har tilhørt Estager familien i over et århundrede og blev i 1932 klassificeret Cru Bourgeois. Ejendommen har for nylig gennemgået en udvidelse af vinmarkerne fra 25 til 30 hektar. Det er Guy Estager’s sønner Bernard og Francis der i dag leder slottet og fortsætter familietraditionen med fremragende vine i Saint-Estephe.

Mørk og intens i farven.
Flot fyldig smag af modne kirsebær og blommer med raffinerede integrerede let krydrede fadnoter. Elegant ren og aromatisk eftersmag med fløjlsbløde tanniner.
Passer godt til kalvekød f.eks. kalveculotte med svampe og mild skysauce.

Para Grand Tawny Port, Seppeltsfield 3/4 l DKK 278,00

Para Grand Tawny 10 Years Old Australsk "Portvin" når det er bedst.

Den har en flot dyb mahognifarve, med olivengrønne kanter. Den har en kraftig duft med en fremragende balance mellem frugt, nøddeagtig vanille, eg, samt et strejf af chokolade. Para er fyldig, rig og saftig, med en koncentreret og kompleks smag.

Vinen kan nydes nu. Efter åbning, anbefales det at Para opbevares i køleskab for at sikre friskheden i vinen. Servér vinen ved stuetemperatur eller afkølet til f.eks desserter

Historien begynder med Joseph Ernst Seppelt, en købmand, der emigrerede til Australien med sin familie i 1849, fra Schlesien, i det nuværende Polen. Familien bosatte sig i Barossa Valley i 1851 og købte ejendommen nu kendt som Seppeltsfield. De første årgange blev produceret i familiens køkken, men i 1867 begyndte Joseph opførelsen af en fuld skala vingård. Desværre nåede han ikke at opleve den færdige vingård, men hans pionerånd levede videre efter ham. Hans ældste søn, Oscar Benno Seppelt arbejdede hårdt for at sikre sin fars drøm i at gå i opfyldelse. Benno udvidede Seppeltsfield og ved begyndelsen af det 20. århundrede var det Australiens største vingård, der producerede 2 millioner liter årligt. Senere generationer fortsatte med at udvide både vingårde og vinmarker, og har på den måde været med til at sikre Seppeltsfield position, som Australien førende hedvinsproducent.

Seppeltsfield ejer næsten 100 hektar vinmarker, som bl.a. er bep...