Navigation
Icon

Pinot Noir

Pinot Noir – en af verdens ældste druesorter, som samtidig anses for at være en af verdens bedste druesorter. Med sin oprindelse på skråningerne omkring Beaune, i Bourgogne, har Pinot Noir-vine  fra New Zealand og Californien  også kæmpe succes.  I Tyskland kendes druen som ”Spätburgunder” og ”Blauburgunder” og i Italien som ”Pinot Nero”.

  Smagen er fyldig, blid og lang, og de mange forskellige dybder i druen er årsag til megen omtale. Pinot Noir beskrives som en drue med nye "lag" af nuancer. Det, kombineret med at den er yderst vanskelig at dyrke, er b.la. en af grunden til, at den nyder en særlig status blandt vinkendere.

Pinot Noir har en meget fin og tynd skal, som ikke bare gør den yderst sårbar under høsten, men også ved temperatur forskelle. Netop denne sårbarhed gør den ganske vanskelig at dyrke og høste. Det er nok også medoversag til, at man kalder Pinot Noir druen for hjerteknuseren – rigtig mange har forsøgt sig med at dyrke druen. Og lige så mange har måtte sande dens sensitivitet. Denne sensitivitet er årsag til at udbyttet af druen er relativ lille. Når man kender til arbejdet, passionen samt kærligheden der ligges bag dyrkningen af druen Pinot Noir, er det ikke svært at forstå, at Pinot Noir baserede vine er særdeles populære.

Pinot Noir er en tidligt modnet drue, og den gør sig bedst, når den dyrkes i forholdsvis køligt klima og i en varm jord, som for eksempel på limstensskråningerne i Bourgogne. Klasserne er ikke større end en knyttet næve, og druerne er små, sort/blå og tynde.   

Pinot Noir vinene kan, for en del af dem, nydes forholdsvist unge, div. 3-4 år gamle, men ofte lagre godt i 8-10 år. Smagen kan være svær at kategorisere, men som udgangspunkt er den fyldig, blid og lang. Duften spænder bredt, fra stærke jordlige aromaer som skovbund og svampe

Hvad angår maden til vinen er Pinot Noir meget alsidig, og kan gå både til laks og kød.  Helt perfekt er den til vildt.

Du har 0 varer i kurven
I alt 0,00

Gå til indkøbskurv