Navigation
Icon

Hvidvin / Frankrig / Alsace

Alsace

Alsacevinene behøver ikke lagre i flere år for at blive drikkemodne : Det tager kun fra seks måneder til fem år. De store årgange, Grand Cru’erne, Vendanges Tardives og Sélections de Grains Nobles vinder derimod ved at lagre meget længere i en kælder, der hverken er for tør eller for frugtig.

Nogle vine kan prikke lidt på tungen, fordi de er sat tidligt på flaske for at holde på vinens kvalitet. Alsacevine skal ligge ned under opbevaringen og temperaturen skal være mellem 10 og 15 °. Der kan forekomme lidt bundfald af vinsten i flasken, hvilket er et helt naurligt fænomen. Alsacevin bør serveres kold men ikke isafkølet. Den bedste temperatur er mellem 8 og 10° for Alsace og Alsace Grand Cru, og mellem 5 og 7° for Crémant d’Alsace.

Vinenes smag, elegance og duft kommer rigtigt til udtryk i et langstilket tulipanglas og Crémant d’Alsace bør serveres i et champagneglas af krystal. Hvis vinens duft skal komme til sin ret, skal glassene ikke fyldes helt.

Hvidvine fra Alsace:

Du har 0 varer i kurven
I alt 0,00

Gå til indkøbskurv