Navigation
Icon

Egon Müller, Scharzhof Mosel

Egon Müller er og bliver den mest eftertragtede producent i Mosel og måske endda i hele Tyskland. I en tid, hvor mange tyske producenter har rettet fokus mod tørre vine i forsøget på af aflive tysk vins ry som værende udelukkende sød, har Egon Müller holdt fast i de klassiske moselstilarter med varierende grad af restsødme. Hvis man skal lykkes med sødme i sine vine, kræver det tilsvarende høj syre, og det er her, Mosel som område udmærker sig. I de bedste vine fra området, tænker man dårligt over sødmen, fordi den balanceres flot af den ranke syrlighed, som den nordlige placering med lavere temperaturer er medvirkende til.

Domænet, Scharzhof, ligger i den del af Mosel, der hedder Saar.
Egon Müller er formentlig den mest eftertragtede producent i Mosel. Hans udgave af den sødeste vin på skalaen, Scharzhofberger Trockenbeerenauslese (TBA), bliver udelukkende solgt på vinauktionen i tyske Trier, hvor den let indbringer omkring 30.000 kroner per flakse – halvflaske, naturligvis. Producenten er ikke økologisk, men foruden svampebekæmpelsesmidler bliver der ikke sprøjtet med kemikalier hos Egon Müller. Desuden arbejder de ud fra et renhedsprincip om ikke at tilsætte noget til vinen foruden svovl. Gæringen er også spontan uden brug af kulturgær, og vinene stopper typisk med at gære, inden de er blevet helt tørre.

Arbejdet i marken er det vigtigste, for hos Egon Müller handler det ikke om at gøre vinen bedre i kælderen. Det handler til gengæld om at få det optimale ud af vinstokkenes kvalitet, for hvis den ikke er høj nok, bliver det aldrig godt, når først druerne er presset.
Hans mest eksklusive stykke land er skråningen Scharzhofberg, en såkaldt Große Lage-mark, der svarer til grand cru i Bourgogne. Vinene herfra kan få én til at glemme tid og sted og er dyre, men koster kun godt 1/3 del af hvad Grand Cru koster fra Bourgogne.





Du har 0 varer i kurven
I alt 0,00

Gå til indkøbskurv