Navigation
Icon

Om os / Firmaprofil

Ludv. Bjørns Vinhandel er en gammel københavnsk forretning, men den begyndte faktisk i Helsingør i 1760. Netop det år slog en ung jyde Niels Cristensen Simmelkjær sig ned i den driftige søfarts- og sundtoldsby og fik borgerskab, som handlende i staden. Til at begynde med handlede Simmelkær med islandske trøjer, varme vanter, søstøvler, kavajer og andre beklædnings- genstande til søfolk. Senere optog han efterhånden andre varegrupper bl.a. vin.

I 1784 tog Simmelkjær og hans kone en dreng fra familien til sig. Han hed Peter Christian Schierbeck, og da han voksede op, kom han i lære hos sin plejefar.

I 1802 efter at Simmelkjær var død, overdrog enken forretningen til plejesønnen. Konjekturerne var med den unge mand, og Schierbeck blev snart en af byens mest kendte og ansete borgere. Schierbeck havde to sønner Christian og Julius, og de videreførte forretningen efter faderens død. Julius rejste senere til København og grundlagde sit eget skibsprovianteringsfirma. Christian fortsatte forretningen i Helsingør, og efter hans død i 1871 overtog hans søn Louis Scierbeck virksomheden. Efter nogle år flyttede forretningen til København, hvor vinhandlen blev overtaget af Hans Frants E. Rosenstand.

I 1976 blev vinhandlen overtaget af Jørgen Scheele og Michael Lauemøller, sidstnævnte er vinhandler i tredie generation, og siden har Ludv. Bjørns Vinhandel markeret sig som en af hovedstadens mest kendte og ansete vinforretninger.

I 2005 blev Søren Nørbygaard og Christian Lauemøller optaget som aktionærer og vinhandlere for at fastholde og videreudvikle den service og ekspertise Ludv. Bjørns Vinhandel er kendt for.

Ludv. Bjørns Vinhandel har et stort udvalg af vine fra hele verdenen. Blandt forretningens kunder findes private firmaer, bedre restauranter og hoteller samt mange offentlige institutioner.

På gensyn i Ludv. Bjørns Vinhandel 

 

 

 

Du har 0 varer i kurven
I alt 0,00

Gå til indkøbskurv