Navigation
Icon

Rødvin / Danmark

Danmark

Vester Ulslev Vingaard er Lollands første kommercielle vingård beliggende i naturskønne omgivelser mellem Maribosøerne og Østersøen.

Omkring det tidspunkt, hvor stavnsbåndet blev ophævet i 1788 boede Rasmus Jensen sammen med sin kone Dorthe på gården, hvor vi i dag har Vester Ulslev Vingaard. Gården hørte under godset Bremersvold, og deres søn Hans Rasmussen fik senere skøde på den af Raben Levetzau.

Det er nok tvivlsomt, om Rasmus og Hans kendte til vin. Derimod lavede de selv øl, som givetvis har været et sundere alternativ til at drikke vand. Øllet blev brugt til at skylle den solide lollandske kost ned. Menuen stod på kogt sild, grå ærter, flæsk, øllegrød, byggrød, søbekål, sulevælling, blod- og lungepølse og æble- og pærevælling.

Gården har skiftet ejere mange gange de næste 200 år, indtil de nuværende overtog den i 1992. Spise- og drikkevanerne har ændret sig undervejs. Rasmus’ hjemmebrygning af øl er afløst af vinproduktion, og den kogte sild, de grå ærter og alle de andre retter fra Rasmus’ tid er ikke længere på menuen.

I vore dage kan man ikke længere leve af små landbrug og heller ikke (endnu) af at være vinbonde. Vinbonden i Vester Ulslev, Preben Jørgensen, har sit eget enmandskonsulentfirma, som rådgiver Danida og Verdensbanken om elektrificering i udviklingslandene. Det fører til et stort antal rejser rundt omkring i verden, for tiden til lande som Burkina Faso, Benin, Uganda og Mozambique i Afrika, Maldiverne i det Indiske Ocean og Nepal i Asien. Det kræver god planlægning og, især, gode hjælpere at kombinere det med at drive en vingård. Sådanne gode hjælpere har vi heldigvis, og uden dem kunne vi ikke producere vore kvalitetsvine.
 
 

Du har 0 varer i kurven
I alt 0,00

Gå til indkøbskurv