Navigation
Icon

Rødvin / Spanien / Toro

Toro

Gemt væk i det vestlige Spanien, kun 40 km fra den portugisiske grænse, ligger appellationen Toro. Et historisk område der overvejende er kendt for sine kraftige rødvine.

Toro strækker sig over en 62.000 hektar stor flodslette, der afgrænses af Río Guareña og Rio Duero. Sidstnævnte flod kendes også fra områder som Ribera del Duero, Rueda, og Porto regionerne i Portugal.

Tempranillo, som i Toro kaldes Tinto de Toro, har altid været den primære drue dyrket i regionen.

Toro fik sin DO i 1987 med blot fire vingårde, men områdets dokumenteret succes, kombineret med stadig stigende jordpriser i andre spanske regioner, har øget antallet til mere end 40 vingårde, og er i dag stærkt stigende.

Tinto de Toro er en hurtig modnet drue, kendt for at være tykhudet og potent. Dette giver sig udslag i karakter-fyldte vine kendt for deres farve, styrke og jammy smag.

Toro’s vinmarker ligger ca 600 til 750 meter over havet og består typisk af en blanding af leret, sandet og kalkholdig jord. Sommeren kan være lang, varm og tør (dog med kølige, klare nætter), og vinstokkene er derfor i stand til at udnytte fugten fanget dybt i denne lerede jord.

De fleste af Toro’s bedst kendte vine er lavet 100 procent på Tinto de Toro, selv om vine med bare 75 procent af den sort, stadig kan kvalificere sig som DO status.

Du har 0 varer i kurven
I alt 0,00

Gå til indkøbskurv